25 mei 2019


(Bij)scholing 'Yoga en hoogsensitiviteit'

Ben jij heel zorgzaam voor anderen? Bewust van subtiele signalen uit je omgeving of de stemming van anderen? Heb je regelmatig behoefte aan rust omdat er zoveel prikkels om je heen zijn? Vind je veranderingen lastig? Voel je je anders dan anderen maar weet je niet precies waarom? Misschien ben jij wel hooggevoelig!

20% van de wereldbevolking is hoogsensitief, ook wel hooggevoelig genaamd. Het is dus zeker niet vreemd als je deze prachtige karaktereigenschap blijkt te bezitten.

Wat betekent hooggevoelig zijn

Een hooggevoelig persoon (Highly Sensitive Person/HSP) is iemand die gevoeliger is voor indrukken en meer subtieler nuances waarneemt dan een gemiddeld persoon. Elk moment van de dag doen we indrukken op via onze zintuigen; horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Een HSP ervaart deze veel intenser dan gemiddeld. Ze ontvangen veel meer en sterker de signalen uit de omgeving op. Wat anderen “normaal” vinden, zoals grote mensenmassa’s of harde muziek, kan voor veel hoog sensitieve mensen al snel te veel zijn. Zij raken daar veel sneller van uit balans en hebben meer tijd nodig om hiervan te herstellen.

Steeds meer mensen ervaren hun “hooggevoeligheid” als een last. Ze voelen zich anders dan anderen, maar kunnen niet plaatsen waarom. In een maatschappij die steeds verder verhard, is gevoelig zijn soms heel moeilijk.

Yoga helpt! Door de betere bewustwording van het lichaam en de kracht van het ‘mogen zijn’. Maar ook het goed leren gronden, leren de gedachtestroom te laten stoppen en even heerlijk niets te hoeven doen tijdens de eindontspanning, zijn helend voor hoogsensitieve personen.

In de workshop ‘Yoga en hoogsensitiviteit’ kom je te weten wat hoogsensitiviteit is en hoe je deze kunt herkennen. Ik geef je tips hoe je krachtiger met je hooggevoeligheid om kunt gaan en ik laat je ervaren hoe yoga hoogsensitieve mensen kan helpen.

 

Invulling cursus
  • een stuk theorie d.m.v. een PowerPoint presentatie
  • het aanleren van een aantal simpele oefeningen die je kunnen helpen om in het dagelijks leven een krachtiger hoogsensitief persoon te zijn. Deze oefeningen kun je ook integreren in je yogales en daarmee (hoog) gevoelige mensen helpen meer in hun (zachte) kracht te laten staan.
  • voelen en zelf ervaren door yoga te doen

 

Praktische Informatie
Data: Zaterdag 25 mei 2019
Tijdstip: 10:30-16:30 uur
Locatie: Yogaschool Zweiersdal , Weverstraat 65 te Oosterbeek
Kosten: €92,50 excl. BTW

 

Aanmelden
Workshop gaat door bij minimaal 12 mensen, maximaal 18 mensen.
Sluitingsdatum van opgave: 6 mei 2019

Aanmelden kan via de website van yogaschool Zweiersdal:    Aanmelden