16 maart 2019


Mini-cursus 'Begrijp hoogsensitiviteit en jezelf'

Ben jij heel zorgzaam voor anderen? Bewust van subtiele signalen uit je omgeving of de stemming van anderen? Heb je regelmatig behoefte aan rust omdat er zoveel prikkels om je heen zijn? Vind je veranderingen lastig? Voel je je anders dan anderen maar weet je niet precies waarom? Misschien ben jij wel hooggevoelig!

20% van de wereldbevolking is hoogsensitief, ook wel hooggevoelig genaamd. Het is dus zeker niet vreemd als je deze prachtige karaktereigenschap blijkt te bezitten.

Wat betekent hooggevoelig zijn

Een hooggevoelig persoon (Highly Sensitive Person/HSP) is iemand die gevoeliger is voor indrukken en meer subtieler nuances waarneemt dan een gemiddeld persoon. Elk moment van de dag doen we indrukken op via onze zintuigen; horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Een HSP ervaart deze veel intenser dan gemiddeld. Ze ontvangen veel meer en sterker de signalen uit de omgeving op. Wat anderen “normaal” vinden, zoals grote mensenmassa’s of harde muziek, kan voor veel hoog sensitieve mensen al snel te veel zijn. Zij raken daar veel sneller van uit balans en hebben meer tijd nodig om hiervan te herstellen.

Steeds meer mensen ervaren hun “hooggevoeligheid” als een last. Ze voelen zich anders dan anderen, maar kunnen niet plaatsen waarom. In een maatschappij die steeds verder verhard, is gevoelig zijn soms heel moeilijk.
Wil je graag weten wat hoogsensitiviteit is? Begrijpen hoe het kan dat jij je soms anders voelt en anders reageert dan de meeste mensen? Tips krijgen hoe je krachtiger met je hooggevoeligheid om kunt gaan? Kom dan naar deze mini-cursus

De mini-cursus vindt in een kleine, gezellige setting plaats, zodat er genoeg gelegenheid is voor het stellen van vragen en delen van ervaringen.

 

Invulling cursus
  • een stuk theorie d.m.v. een presentatie
  • groepsgesprekken waarin we van elkaar kunnen leren hoe een ieder met bepaalde situaties omgaat of deze ervaart. Hierbij mag je meedoen, maar niks moet.
  • het aanleren van een aantal simpele oefeningen die je kunnen helpen in het dagelijks leven een krachtiger hoogsensitief persoon te zijn.

 

Praktische Informatie
Data: Zaterdag 16 maart 2019
Tijdstip: 13:00-17:00 uur
Locatie: Yogacentrum Smrti
Kosten: €47,50 , incl. reader, koffie/thee en iets lekkers
Vroegboekkorting: schrijf je je in én betaal je voor 16 februari 2019, dan kost de mini-cursus maar €42,50! Schrijf je dus nu in!

 

Aanmelden
Workshop gaat door bij minimaal 5 mensen, maximaal 10 mensen. 
Meld je direct aan door het onderstaande formulier in te vullen:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw Telefoonnummer

Je kunt ook direct contact ook opnemen met Nathalie: 0614302872 of info@yosense.nl