Yoga


Wat is yoga

Yoga geeft vrijheid aan het lichaam en de geest. Er wordt ruimte gemaakt in het lichaam door heerlijk te rekken en te strekken. Door middel van de bewegingen, de yogahoudingen en het gebruik van het ademritme, word je bewuster van jezelf, je energie, je gemoedstoestand. Yoga brengt je in het hier en het nu. De geest wordt rustiger en krijgt ruimte om stil te worden. Yoga geeft je de vrijheid om even niet mee te gaan in die gedachtestroom, maar om rust te creëren in het hoofd.

Yoga zorgt voor balans. De houdingen versterken het lichaam door een betere bloeddoorstroming in de spieren en zorgt voor soepelere gewrichten. Yoga maakt je sterker, geeft je kracht en een beter uithoudingsvermogen. Je leert je lichaam kennen, leert spanningen en blokkades herkennen en leert hoe je deze kunt loslaten. Yoga geeft je het inzicht dat je meer bent dan een lichaam met pijntjes en een hoofd vol met drukte en dingen moeten. Er ontstaat rust, balans en stilte.

Mijn yogalessen zijn dynamisch en een vloeiend geheel. De ene houding gaat over in de andere. Er ontstaat zo een flow. Ik vind het heerlijk om in series les te geven en houdingen op verschillende moeilijkheidsniveaus aan te bieden, zodat je zelf gaat leren waar je grenzen liggen en hoe je deze kunt verleggen. Elke les heeft een thema, een intentie, die de houdingen extra kracht geven en je helpen spiritueel verder te ontwikkelen. Yoga houdt niet op als je eenmaal van de mat af bent. Yoga kun je heel goed in het dagelijks leven toepassen.

Mijn yogalessen bestaan uit een combinatie van meditatie, lichte en krachtigere houdingen dan wel series, ademhalingsoefeningen en een heerlijke eindontspanning. Het meeste geef ik les in de yogastijl Hatha yoga en Prana Yoga Flow.

 

Er zijn heel veel verschillende yogastijlen die beoefend kunnen worden. Elke stijl geeft weer een andere soort energie. Geïnteresseerd in welke stijlen ik graag yoga geef?
 

Lees verder »

Als yogadocent vind ik het geweldig om naast de reguliere yogalessen ook yoga workshops te verzorgen. In een workshop is veel meer tijd voor verdieping, inzicht en specialisatie.
 

Lees verder »

Hier kun je een overzicht vinden waar, wanneer en in welke yogastijl ik les geef.
 

Lees verder »

Heb je een vraag of wil je graag meer informatie, neem dan contact op. Ik luister graag.

 

Contact »